Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας edupass.gov.gr από Δευτέρα 1/11/2021

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 1/11/2021 τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα edupass.gov.gr. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

(για το σχετικό δελτίο τύπο του Υπουργείου πατήστε εδώ και για το σχετικό ΦΕΚ πατήστε εδώ)

Προσοχή στα εξής σημεία:

1. Η υποβολή της δήλωσης εμβολιασμού/ νόσησης/ διαγνωστικού ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα edupass είναι υποχρεωτική για όλουςΔΕΝ μπορούν πλέον να γίνουν αποδεκτές χειρόγραφες δηλώσεις αποτελέσματος self-test, καθώς όλες οι δηλώσεις θα πρέπει να φαίνονται στην θυρίδα του σχολείου στην πλατφόρμα για να είναι έγκυρες. Συνεπώς, όσοι μαθητές/ όσες μαθήτριες δεν έχουν υποβάλει την αντίστοιχη δήλωση στην πλατφόρμα ΔΕΝ θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Οι μαθητές/ μαθήτριες που  έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει κατά το προηγούμενο εξάμηνο, θα πρέπει να υποβάλλουν την αντίστοιχη δήλωση στην πλατφόρμα μόνο μία φορά, την Δευτέρα 1/11/2021.

3. Οι μαθητές/ μαθήτριες που δεν έχουν εμβολιαστεί/ νοσήσει θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις αποτελέσματος self-test μια μέρα πριν την ημέρα ελέγχου της δήλωσης, προκειμένου να έχουν φανεί εγκαίρως στην θυρίδα του σχολείου

Δηλαδή, για το self-test που ελέγχεται την Τρίτη, η δήλωση πρέπει να έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα την Δευτέρα, ενώ για το self-test που ελέγχεται την Παρασκευή, η δήλωση πρέπει να έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα την Πέμπτη.

4. Σε κάθε περίπτωση, τις ημέρες ελέγχου των self-tests, οι μαθητές/ μαθήτριες οφείλουν να έχουν μαζί τους αντίγραφο της δήλωσης που έχει υποβληθεί στο edupass.gov.gr σε όποια μορφή τους εξυπηρετεί (εκτυπωμένο ή σε αρχείο pdf ή σε φωτογραφία – στην οποία θα φαίνεται ο κωδικός της δήλωσης – στο κινητό τους). Επίσης, εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα αποστολής αντιγράφου της δήλωσης (σε αρχείο pdf ή σε φωτογραφία στην οποία θα φαίνεται ο κωδικός) με email στην διεύθυνση . Οι μαθητές/ μαθήτριες θα πρέπει να κρατούν το αντίγραφο αυτό μαζί τους έως την ημέρα ελέγχου του επόμενου self-test.

5. Μπορείτε να βρείτε έναν οπτικοποιημένο οδηγό χρήσης της πλατφόρμας εδώ